kamagra vaikutusaika

Toimiston tulevaisuus alkaa täältä

Innocentin pääkonttorissa Länsi-Lontoossa. Kalpesh Lathigra Riippumaton

Yleisesti oletetaan, että Googlen kriittinen hetki maailmanlaajuisen haun hegemonialle nousi lokakuussa 2000, jolloin Larry Page ja Sergey Brin käyttivät ensimmäistä kertaa AdWords-järjestelmää,kamagra vaikutusaika  joka teki innovointinsa ehdottomasti. Tämä oli varmasti tärkeä askel matkan varrella. Mutta on olemassa toinen vakuuttava analyysi, joka viittaa siihen, että tärkein perusta yrityksen menestymiselle asetettiin noin kuukauden kuluttua, kun yksi Steve Jobs osti kaltoinneen Del Monte -säilyketehtaan Kaliforniassa.

Jobs maksoi 5,8 miljoonaa dollaria rakennuksessa, kun hän tarvitsi uuden kodin Pixarille, jonka hän oli hankkinut vuonna 1986, kun se tunnettiin ensisijaisesti sen tuottamasta mainoksesta. Hän sanoi, että hän ajatteli, että paikka oli ’ahdisti ja kammottava’, mutta se ei oikeastaan ​​ole väliä. Alunperin suunnitelma oli ollut tietokonetieteilijät, animaattorit ja johtajat erillisissä tiloissa, mutta uudella omistajalla oli muita ideoita. vanha tehdas kuin yksi valtava tila keskittynyt atrium, jota et voinut kulkea rakennuksen ylittämättä. Hän laittoi postilaatikot atriumissa. Hän laittoi kahvia siellä. Hän laittoi lahjatavaran siellä. Hän laittoi vain joukon vessoja. Ja se oli siitä. Kaiken kaikkiaan se ei näyttänyt sellaiselta mestari-suunnalta, joka vielä ajaa aaltoja yli kymmenen vuotta myöhemmin.

Mutta vaikka jotkut olivat hieman ärsytyneitä joutumaan aulaan aulaan joka kerta, kun he tarvitsivat looa, jotain merkittävää alkoi tapahtua. Sen sijaan, että he työskentelisivät tiiviisti lähiympäristöjensa kanssa, kamagra 100 mg eivätkä koskaan päässyt yhtäkään suhdetta muihin ihmisiin, Pixarin työntekijät alkoivat törmätä toisiinsa, ja he ampuivat tuulta. pään takaisin työpöydälle uudella idealla.

’Halusimme löytää keinon pakottaa ihmisiä yhteen,’ Jobs sanoi vuonna 2001, ’luomaan paljon ihmisten mielivaltaisia ​​törmäyksiä’. Se toimi. ’Keskuksen kylpyhuoneet aluksi ajoivat meidät hulluksi’, kamagra100mgvaikutusaika Brad Bird, Ratatouillen ja muiden johtaja kertoi McKinsey Quarterlylle myöhemmin. ’Mutta [Steve] tajusi, että kun ihmiset törmäävät toisiinsa, kun he tekevät silmäkontaktia, tapahtuu jotain.’ Vuonna 2006 Jobs myi Disney-yhtiön 10 miljoonan dollarin arvosta ostetun yhtiön hintaan 7,4 miljardia dollaria. Studioen historian aikana Pixar-elokuvat ovat voittaneet 27 Oscar-palkinnot.

Olisi tietenkin liian yksinkertaista sanoa, että yksinkertainen rakennuksen suunnittelun temppeli loivaa käyttäytymispistettä vastasi tuosta poikkeuksellisesta menestyksestä. http://kamagra100mgvaikutusaika.nu Mutta se ei olisi aivan liian yksinkertaista. Steve Jobsin näkemys siitä, mikä tekee tehokkaasta työpaikasta, joka pohjimmiltaan on perinteisen toimiston polaarinen vastakohta, on sittemmin tuettu kylmillä, kovaisilla ja huomattavan vakuuttavilla tiedoilla, jotka nerokkaasti käsittelee ihmisen käyttäytymisen minuuttia ja pudottaa istumasuunnitelmia ja taukoja. Ja nyt kaikki muut, Googlelta alaspäin ja Atlantin tällä puolella, pelaavat samaa peliä.

Näiden tietojen soveltaminen on sementointiyrityksiä kuten Google huipputeknologian puun yläosassa. Koska älypuhelimet ja -tabletit tekevät meistä kaikille mahdollisuuden työskennellä mistä tahansa, muun tyyppinen tekniikka myös osaa lopulta tehdä suoraviivaista, mitä ihmiset kuten Jobs ymmärsi koko ajan. Toisaalta perinteisemmät yritykset joutuvat noudattamaan Piilaakson lyijyä ja kaikki tämä herättää huomattavia ja joskus huolestuttavia kysymyksiä siitä, miten toimimme tulevaisuudessa. ’Näiden ajatusten soveltaminen näemme lähes kaikissa teollisuus, kaikkialla, olemme vain taivutuspisteessä. ’

Viime maanantaiaamuna, kun toimistotyöt kaikkialla Britanniassa indeksoitiin työpisteeseensä ja toivottivat kiihkeästi, että se oli vielä viikonloppuna, noin 200 tuoretta parkitettua Innocentin työntekijää koottiin astroturfoituun ruokalajeeseen, jota muovinen lampaat jättivät silmät kiinni. ja muistaa heidän suosikki hetkiäan minibusseista, jonka he olivat juuri viettäneet yhdessä Marbellassa.

Kyseessä oli viikoittaisen yrityksen laaja kokous, jonka saatat olla saanut anteeksi väärennettyjen viikon induktioistuntoa varten. Innocentin West Lounassa sijaitsevan pääkonttorin pohjakerroksessa oleva kaksoiskorkeusalue oli täynnä täynnä. Oli useita papupusseja, pöytätennispöytä ja valtava puinen banaani. Lähellä iloinen juliste ehdotti, että vain aikuisten pitäisi käyttää portaita.

Muutama minuutti aikaisemmin, kun mies nimeltä Tim oli mikrofoni, eikä kenkiä ollut kiipeilytetty piknikpöydän yli aloittaakseen menettelyn, useat nuoren, epäilemättä terveellistä henkilökuntaa edustavat henkilöt olivat mallineet ’Juicy Water’ -bikikoita ja uima-arkoja tyhmyyttä tyydyttävällä tavalla heidän kollegansa. Jokainen oli heiluttanut uudessa ’pääesasterissa’. Myös tietotekniikan mies oli selittänyt, että rutiininainen palvelimen ylläpito aiheuttaisi hieman tusinaa häiriöitä. Jopa hän sai pirun. Koko paikka tuntui hyväntahtoiselta, mehustukseltaan pakkomieliseksi kultiksi, joka vietiin viehättävän ja riittämättömän rajan yli; joka on, kuten Innocent smoothie-pullo, jossa on pöydät. En ymmärrä ketään yli 40-vuotiaana. Nyt kun lyhyt laula-rukous rikkoi ja henkilökunta avasi silmänsä, heitä kehotettiin viisikymmentä lähimmäistä naapuriin. ’Anna mennä yläkertaan’, sanoi Will, päivittäistavarakaupan ohjaaja. ja sinulla on erinomainen viikko yhdessä! ’

Kaikki tämä saattaa vaikuttaa lempeältä. Kuvittelin mahdollisuutta työskennellä siellä, miellyttävänä vaikka se oli, tunsin karkeasti, kun mietin karaokeistuntoa ennen neljännellä juomani. Mutta Innocent ei ole ylivoimaisesti tuhlaava yritys; sen mehu- ja smoothie-liiketoiminta kasvoi 42 prosenttia Yhdistyneessä kuningaskunnassa viime vuonna, kun se myi 180 miljoonaa pulloa maailmanlaajuisesti. Tämä valtava ruokala on olennainen osa kulttuuria, jonka Innocent uskoo olevan tärkeä menestykselle ja joka hyvin muistuttaa Pixar-mallia.

Kamagra 100 Mg

Kamagra 100 Mg

’Se on yksinkertaista tavaraa’, sanoo John Durham, yrityksen ympäristöpäällikkö, joka on vastuussa rohkeasta ja kalliista päätöksestä irrottautua useimmista kerroksista, jotta ruokala on houkuttelevampi. Kun hän puhuu, pieniä kokoontumisia käyvät huoneen ympärillä ja leivänpaahdin pariskunta puhuu muutaman hengen. ’Emme laittaneet jääkaappeja tai todella kauniita kahvinkeittimia kussakin kerroksessa’, hän jatkuu. ’Vain instant ja teepussit. Se riitti kannustamaan ihmisiä tulemaan tänne. Kierrätys on meille tärkeä, toimitusjohtaja odottaa keskeytyvän, kun hän kävelee portaita. Meillä on paljon enemmän hyvää liiketoimintaa tehty paljon nopeammin kuin perinteisemmällä tavalla. ’

Samaan päähän, kun se muutti tähän rakennukseen vuonna 2010, Innocent rikkoi osastoja, vaan jakaa työntekijöitä rakennuksen ympärille aivan erilaisten projektien parissa työskentelevien ihmisten vieressä. Se oli epäsuosittu aluksi, jopa tosi uskovien joukossa, jotka hallitsevat paikkaa. ’Olimme irrallaan vanhoja toimipisteitä’, Durham sanoo, ’ja uudet tarvitsivat aikaa muodostaa, mutta nyt se todella toimii, ihmisillä on koko muu verkko, periaatteena on: on parempi päästä pois selkäsi ja mennä ja keskustella kuin sähköpostin lähettäminen. ’

Innocent on edelleen suhteellisen epätavallinen täällä ja sen lähestymistapa, jota on syytä huomata, ei ole yleisesti rakastettu: yksi tyytymättömiä entisiä työntekijöitä, jotka työskentelivät siellä kuuden kuukauden ajan, kertoivat sähköpostitse, että ympäristö oli ’aivan fake ja pakotettu’ maksaa ja tunteja, vaikka ’alhaalla olevat ihmiset toimivat ikään kuin tekisivät hyväntekeväisyyteen’. Toisaalta kyky saada työntekijät innostumaan ilman paljon palkkionsa huomioon ottamista voidaan pitää voimakkaana argumentaationa mille tahansa liiketoimintastrategialle.

Yhdysvalloissa on varmasti yhä yleisempiä uskoa, että John Durham kutsuu ’liikkeelle’ merkittävää eroa. Harkitse muun muassa Yahoo: n uuden pääjohtajan Marissa Mayerin, joka aiheutti sekaannuksen, kun hän pysähtyi ’Ihmiset ovat tuottavampia, kun he ovat yksin’, hän selitti, ’mutta he ovat entistä yhteistyökykyisempiä ja innovatiivisempia, kun he ovat yhdessä. Jotkut parhaista ideoista tulevat tuomasta kahta erilaista ajatusta yhteen.’

Viime viikolla julkaistu tutkimus näyttää tukevan tätä näkemystä. Osallistujat sanoivat, että keskittynyt tila oli tärkeä, mutta työntekijöiden eniten palkitsevat työpaikat olivat niitä, jotka antoivat heille erilaisia ​​vaihtoehtoja siitä, miten ja mihin työskentelevät ne, joissa heidät törmäsivät toisiinsa. Gensler, tutkimuksen taustalla olevat arkkitehdit, viittaavat siihen, että tämän yhdistelmän saavuttaminen edellyttää radikaalin suunnittelun perusteellista uudistamista. Yhtiön toimitusjohtaja Diane Hoskins sanoi: ’En usko, että se menisi liian pitkälle raajalle sanoa, että olemme uuden aikakauden alussa.’

Vanguardia on Googlen uusi 100 000 neliön jalkainen kampus San Franciscossa, jossa jokainen työntekijä on kahden ja puolen minuutin kävelymatkan päässä kaikista muista. (Tämä on mielestäni mieleenpainuva. Itsenäinen toimisto, joka on melko pienempi kuin miljoona jalkaa.) Yhtiö on pakkomielteinen, toisin sanoen uusien ideoiden tuottaminen onnettomuuden takia, mutta kuten Pixar, sen tärkein pakkomielle on se, mitä se tekee, jotta nämä serendipitous Tunnetuimmin monet sen menestyksekkäimmistä innovaatioista, kuten Gmail, Google News ja Google Earth, ovat insinöörien tuotteita ” 20 prosenttia aikaa ’, viikon jokaisena viikonpäivänä, työnkuvaus. Ja kuten Philip Ross sanoo, ’20 prosenttia tarvitset 20 prosenttia tilaa.’

Britanniassa yksi evankelista yhtiön lähestymistapaan on Lee Penson, mies, joka suunnitteli toimistot Covent Gardenissa. ’Tällainen muotoilu tekee suuren eron useilla tasoilla’, hän sanoi, kun kävin hänelle hänen oma studio (jossa on sähkökitara, vintage-levysoitin ja utelias hula-vyötärö, jossa on vatsan stimulaattoreita). ’Yritykset, kuten Google ymmärtävät, että hallintorakennuksessa ei tarvitse olla kartonkia, vaan he ymmärtävät, että mukava tuoli kokonaan muuttuu miten käytät.On kuin aina kysyisin: miksi toimistot ovat todella kauheita tiloja, kun todella mukavia tiloja ovat baarit ja ravintolat, joissa me vietämme murto-osaajamme? Sen pitäisi olla toisinpäin. ’

Pensonin mielestä toimisto, joka tuntuu tilavalta ja rennolta, kannustaa parempaan työhön. Budjetin rajoittamattomalla määräyksellä ainoa muutos,https://en.wikipedia.org/wiki/Sildenafil  jonka hän haluaisi omalle perustamiselleen, on uudistaa kokoushuoneensa loungeksi. ’Se vain hälventää hierarkiaa, ’Hän sanoo:’ Me olemme perhe, ja Google-yrityksen pitäisi nähdä itsensä myös perheenä. He tekevät, ja se on hyvä, mutta monet muut organisaatiot eivät. ’

Hiljattain vierailulla etsivän jättiläisen Covent Gardenin pääkonttoriin (jota Penson melko huolestuttavasti oli ollut lobbaamassa kutsumassa ’Unification Unit’), minua tervehti Claudine Beaumont, PR-päällikkö, jossa oli pari Google Glassesia. esitteli itsensä, koira syöksyi menneisyyteen kohti ruokalaa, jossa vapaa ruoka (terveellisiä vaihtoehtoja kannustetaan) kiinnittää lähes jokaisen työntekijän vähintään yhden aterian päivässä. Siellä on mukavia veistettyjä seiniä ja kirjastoa, ja ’Kaikki viihdytät suurimman osan työpäiväni työpöydästäni’, sanoo Beaumont, jonka työ ohjaa puhelinta ja sähköpostia useammin kuin useimmat muut yritys, ilmeisistä syistä. ’Mutta itse asiassa se on todella hyödyllistä päästä liikkumaan. Työskentelet paremmin.’

Jos Steve Jobs oli valmis vastaamaan näkemään ja näkemään sen vahvistuneena anekdoosina, Google on käyttänyt empiirisempää lähestymistapaa imperiumin rakentamiseen, lähinnä sen People Analytics -tiimin kautta, jonka mukaan se on maailman ainoa tietoon perustuva henkilöstöosasto Tämän ryhmän innovaatioiden joukossa on algoritmi, joka ennustaa, mitkä työntekijät saattavat pian etsiä lähteä, jolloin johtajat voivat puuttua asiaan ennen kuin he tekevät niin; PiLab, joka ohjaa kontrolloituja kokeita nähdä, mikä ympäristö tweaks pienempiä levyjä, suuremmat nojatuolit tekevät suurimman eron; ja Project Oxygen, joka tilastollisesti tunnisti kahdeksan hyvien johtajien keskeisiä piirteitä ja käytti niitä selvittämään, kuka edistää. Jokainen, joka huolehtii tästä johtavasta mumbo jumbosta, pitää ottaa huomioon, että keskimääräinen Google-työntekijä tuottaa yritykselle vuosittain 200 000 dollaria.

Vaikka heillä ei olisi aivan resursseja pelata, muut yritykset, jotka haluavat seurata samaa polkua, ovat nyt saavuttaneet huomattavan tehokkaat työkalut. Asiantuntijat kutsuvat kehittymässä olevaa kentän sosiometriaa, toisin sanoen tutkimusta miten yksilöt ja ryhmät ovat toisiinsa liittyvissä asioissa, ja suuren datan aikakautena lähestymistapa on lähes ainutlaatuinen sen kyvyssä saada hyödyllisiä tietoja yksinkertaisista ihmisten vuorovaikutuksista. Sandy Pentland, MIT: n Human Dynamics Labin uraauurtava akateeminen, ’todellisuuden kaivostoiminta’. ’Tiedonlouhinta on digitaalisten tavaroiden etsimisestä’, hän kertoi Forbesille. ’Otan tiedon louhimisen ulos todelliseen maailmaan.’

Hänen entisen PhD-opiskelija Ben Waberin kanssa Pentland on yksi Sociometric Solutions -yrityksen perustajista, jolla on ollut eyepopping -tuloksia löytää keinoja tehostaa toimistoja. Waberin tähtihävittäjien keskuudessa kaikkein silmiinpistävä tapaus on luultavasti Bank of America, joka pyysi häntä tutkimaan tietyn liiketoiminnan osa-alueita. ’He olivat huomanneet, että heidän puhelukeskuksissaan eri puolilla maata oli hyvin erilaiset suoritustasot.’ Waber sanoi äskettäin puhelimessa. ’Parhaimmat esiintyjät olivat täyttäneet puhelunsa puoli kertaa. Niin he ajattelivat, että kulttuurilla saattaa olla jotain tekemistä sen kanssa. ’

kamagra kaufen

kamagra kaufen

BoA ei ole maailman seksikkäin työpaikka, mutta Waber otti tehtävänsä aplombilla. Hänellä oli noin 90 työntekijää seurustelulaitteita, jotka olivat suurempia kuin normaali henkilötodistus, joka keräsi huomattavan pelottavan ja todella tietoa tietoja käyttäytymisestään: yli 100 kappaletta informaatiota minuutissa, joka seuraa asioita, kuten liikkeitä, ja heidän keskustelunsa. Call centerin työntekijät käyttivät näitä tunnisteita muutaman viikon ajan, ja sitten Waber ja hänen kollegansa tutustuivat tuloksiin. Se, mitä he löysivät, oli vakuuttava: enemmän kuin mikään muu yksittäinen tekijä, menestyksen vahvin ennuste löytyi työntekijöiden sosiaalisen sitoutumisen tasosta. Myös puhelinkeskustyöntekijöitä, joiden työpäiviä ei yleensä ole siunattu samoilla luovuusmahdollisuuksilla kuin vastapuolilla Pixar teki paremmin töitä, kun he puhuivat ihmisille.

Näiden todisteiden valossa Waber suositteli joitain muutoksia. Bank of America hämmästeli työntekijöitään ’läpi päivän, mutta hän ehdotti, että ryhmät ottavat ne samanaikaisesti.’ Kolme kuukautta myöhemmin nämä ryhmät olivat 18 prosenttia yhtenäisempiä seurantavälineiden mukaan ja vielä tärkeämmäksi BoA: lle ne olivat 10 prosenttia tuottavampia. Pankki arvioi, että laajempi käyttöönotto voisi säästää noin 15 miljoonaa dollaria vuodessa.

Waberin mukaan monet muut esimerkit siitä, kuinka hyödyllistä nämä tiedot voivat olla. Työntekijät, jotka syövät 12-vuotiaille pöydille, ovat yleensä tuottavampia kuin ne, jotka käyttävät taulukoita neljälle. http://kamagra100mgvaikutusaika.nu Kuopioihin, joissa on kaihtimet, jotka voidaan laskea, kun matkustaja tarvitsee puhua, voi myös tehdä eron. ’Jopa vain kahvinkeitin on erittäin tärkeä’, hän sanoo. ’Haluan asettaa pyöriä siihen ja haluan sijoittaa sen eri toimipisteisiin, ja pystyn mittaamaan tarkasti, miten se vaikuttaa yhteistyöhön. ei tarkoita, että tämä on murskattu. ’Tosiaan Sociometric Solutions on juuri saanut ensimmäisen brittiläisen asiakkaansa, vähittäiskauppias, joka haluaa käyttää jäljittimiä opettaakseen vähiten menestyksekkäimpiä myyntiedustajia parhaiden toimintatapojensa tavoin. todisteita, huomaan, että ihmiset, jotka puhuvat toisilleen, ovat tulostaulun kärjessä.

Tietenkin tämä on melko uusi kurinalaisuus, ja rajoituksia ja varoituksia on yllin kyllin. Aluksi kokeilut menevät vain niin pitkälle: kuten talouden kannalta, tutkijoiden puutteellisuus on puhdas Petri-ruokalaji, kamagra100mgvaikutusaika jossa testauksen tahto ei heikennä loppupäätä. Ilman tällaista menetelmää on järkevää olla epäilevä siitä, että temppuja, kuten avaruuden uudelleenorganisointi, ovat välttämättä voimakkaampia kuin kalamman taloudellisen kannustin. ’He eivät koskaan ajaa kokeilua, jossa he sanovat, että heillä on todennäköisesti bruttoetuuksia, mutta he myös maksavat paljon rahaa, joten sulkekaa Foosball ja näemme, mitä tapahtuu, kun maksamme sinulle 10 000 dollaria enemmän vuodessa. Ei ole hullua kuvitella, että heillä on hyvin merkityksellisellä tavalla heittää rahaa alas viemäristä.’

Sullivan, Harvardin Business Review Pressin toimituksellinen johtaja, kamagra 100 mg huomauttaa yhtä varovaisesta huomautuksesta, jossa erotetaan toisistaan ​​muutokset, jotka tekevät työpaikoista tehokkaamman ja jotka liittyvät lähinnä siihen, että työntekijät pysyvät houkuttelevana trampoliinilla aulassa tiellä. ’Työntekijänä uskon, että se on kaikki fantastinen’, hän sanoo. ’Ja on olemassa todisteita siitä serendipitous teoria. Mutta ei ole paljon todisteita siitä, että onnellisemmat työntekijät ovat tuottavampia ja tekevät pieniä askelia kohti konkreettista päämäärää, joka tekee työntekijöistä tyytyväisiä. Ei Foosballia. ’

Lisäksi on vielä paljon menestyviä yrityksiä, joilla on iloinen välinpitämättömyys työntekijöiden onnelle ja sosiaaliselle hyvinvoinnille. Yksi viihdyttävä esimerkki on Dish Network, kamagra vaikutusaika joka on melkein legendaarisen epämiellyttävän USA: n satelliittitelevision tarjoaja, joka äänestettiin viime vuonna parhaaksi yritykseksi Amerikassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *